App ‘Poperinge 14-18’

Beschik je over een smartphone? Download dan gratis de app Poperinge 14-18 via de App Store of Google Play (zoekterm: Poperinge 14-18). De applicatie neemt je via een resem fiets-, wandel- en autoroutes mee naar locaties in en rond Poperinge die verhalen uit de Grote Oorlog brengen. De routes zetten je ook offline op de goede weg en de kaarten die daarbij gebruikt worden zijn op zich al bijzonder. Naast de hedendaagse kaarten krijg je immers ook de voormalige stafkaarten uit de Grote Oorlog te zien en je kunt vlotjes switchen tussen beiden. Of hoe het verleden plots wel heel dichtbij komt.

Wat mag je verwachten?

– Getekend door de oorlog: een fietsroute van 15 km in en rond Reningelst
– De Groote Beweging: een WO 1-stadswandeling in het centrum van Poperinge
– Openluchtexpo: een fiets- of autoroute van 35 km in Poperinge en deelgemeenten.
– Terminus, la voie perdue: een fiets- of autoroute van 30 km die de voormalige spoorlijn Poperinge-Hazebrouck doet herrijzen
– Dood met de kogel: deze autoroute neemt je mee naar plaatsen die gelinkt zijn aan het executieverhaal. Van het Poperinghe New Military Cemetery waar 17 ‘Shot at dawns’ begraven liggen over Mud Farm, een kampplaats met harde werkstraffen, tot een wei in Proven waar 6 Franse soldaten gefusilleerd werden.
– NIEUW: China-fietsroute, langsheen plaatsen met een China-verhaal. Vanaf de zomer van 1917 waren Chinese arbeiders te vinden in en rond Poperinge. Ze werkten aan het spoor en in de munitiedepots. Op Lijssenthoek Military Cemetery is er een Chinees perk met 35 graven.

 Meer info vind je op: http://www.toerismepoperinge.be/nl/app-poperinge-14-18