fbpx

over skindles

1721

over ons

Wij, Chantal & Peter, zijn 2 levensgenieters,  hebben 2 tienerdochters en wonen in Poperinge.  In 2015 zijn we gestart met  Maison Marie, een vakantiehuis/B&B gelegen op het platteland tussen Poperinge / Ieper en Heuvelland. Ondertussen hebben we al zoveel interessante gasten mogen verwelkomen dat we nu ook zijn gestart met Skindles Guesthouse. We love it 🙂

over skindles

Het was vooral tijdens de na-oorlogse periode, in de 20’er jaren, dat Skindles Hotel druk werd bezocht door duizenden Engelsen die op “bedevaart” kwamen naar de vroegere slagvelden en militaire kerkhoven. Gezien de vele herinneringen die aan de naam Skindles waren verbonden, is het niet verwonderlijk dat heel wat illustere personen er over de vloer kwamen.

In het “Gulden Boek” treffen we volgende namen aan: de Japanse prins Ri-Gin, Lord Plumer, Stanley Baldwin, Lord Gort, Montgomery, Baden Powell, Sir Haig, Lord Armstrong, Minister Marteaux, de Duitse propaganda-minister Goebbels.

Het gebouw heeft een rijke historiek. Het Classicistische herenhuis uit de 18de eeuw, in de Gasthuisstraat 57, was de residentie van de familie van Renynghe de Voxrie. In het fronton staat de jachtgodin Diana afgebeeld.

Tijdens en na Wereldoorlog I  werd het Skindles Hotel genoemd naar een Britse club, alleen voor officieren toegankelijk, die oorspronkelijk was gevestigd in diezelfde straat onder de naam ‘La Bourse du Houblon’.

Contacteer ons