Talbot house

1 minuut wandelen

Het huis

Tijdens de Grote Oorlog maakte Poperinge deel uit van onbezet België. Weg van de onrust van de strijd in de Ieperboog, werd de stad het zenuwcentrum van de Britse sector. In het hart van deze bruisende stad, werd er een club geopend. Met ingang van december in 1915. De Tweede Kamer gaf rust en recreatie voor alle soldaten ongeacht hun rang. Vandaag de dag, net zo echt als toen biedt de plaats een gastvrije en vriendelijke stop in de velden van Vlaanderen.

Een levendig museum

Een bezoek aan Talbot House begint meestal bij de oude hop schuur van het huis die werd omgezet in een concertzaal tijdens de oorlog. Op de eerste verdieping van het gebouw is er een Britse soldaat en een Belgisch meisje uit de Eerste Wereldoorlog die u meenemen terug in de tijd van Wereldoorlog I. Deze collage van ervaringen van de personages die in de buurt of in Poperinge woonden tijdens de oorlog leert u waarom deze stad “Klein Parijs” door een groot aantal soldaten genoemd werd. Ze geven u een overzicht van het leven in de militaire kampen en laten zien hoe de mannen hun moreel hoog hielden. U verlaat de concertzaal en rechts van u zult u de tuin van het Talbot House zien, waar u dan toegang tot het oude huis zelf zult hebben. Hier kunt u iets over het militaire verleden van het huis ontdekken of een praatje doen met iemand van de Britse bewakers.

Het huis wordt nog steeds gebruikt op een dagelijkse basis. U kunt piano spelen in de oude kantine en ontspannen met een kopje thee of zelfs de nacht doorbrengen in een van de kamers. Dit is wat Talbot House bekend om staat: het is nog altijd hetzelfde, maar het is geen gewoon museum.

Wenst u meer info? Dan kan u dat hier vinden: www.talbothouse.be